Aktuality

Zimná liga jednotlivcov

365 Golf Range zimná liga jednotlivcov je určená pre všetkých, ktorí si chcú výborne za- súťažiť a zažiť mnoho zábavy v golfe počas zimných mesiacov.
Publikované
October 15, 2024

V spolupráci s golfovým klubom Trenčín Vás pozývame na prvý ročník zimnej ligy jednotlivcov. Ak ste súťaživí a máte radi výzvy, prihláste sa do našej zimnej ligy. Najúspešnejší hráči (1,2,3 miesto) sú ocenení trofejami a vecnými cenami od 365 Golf Range a partnerov turnaja na záverečnej párty po skončení ligy.

Pravidlá turnaja

Organizátor: 365 Golf Range a Golfový a športový klub Trenčín

Hlavný rozhodca: Roman Kianička

Súťažný výbor: Dávid Burdej, Ivan Fulec, Roman Kianička

Termíny:

  1. kolo – november – od 1.11.2024 do 30.11.2024
  2. kolo – december – od 1.12.2024 do 31.12.2024
  3. kolo – január – od 1.1.2025 do 31.1.2025
  4. kolo – február – od 1.2.2025 do 28.2.2025
  5. kolo – marec – od 1.3.2025 do 31.3.2025 – finálový mesiac

Registrácia: Prostredníctvom recepcie 365 Golf Range. Registrácia prebieha do 31.10.2024 do 12.00. Následne budú podľa prihlásených hráčov vytvorené 6 členné skupiny na základe HCP prihlásených hráčov ku dňu prihlášky.

Hráči prihlásení po tomto termíne sa môžu zapojiť do ligy, avšak budú automaticky zaradený do najnižšej ligy a v tej budú štartovať.

Poplatky: Štartovné na celý ročník 365 Golf Range Zimnej ligy jednotlivcov 2024/2025 je stanovené na 20€/účastník. Štartovné sa uhrádza pri odovzdaní prihlášky a zároveň je vstupenkou na vyhodnocovaciu párty, ktorá sa uskutoční po skončení ligy.

Hráči si na jednotlivé zápasy platia kóju na polovicu, vždy po skončení zápasu na recepcii 365 Golf Range. Dĺžka zápasu je odlišná od výkonnosti a formy hráčov, predpokladaný čas na odohranie zápasu je 1-1,5 hodiny.

Súťažné podmienky

Hráči sú na začiatku sezóny rozdelení do skupín po 6 osôb podľa hcp uvedeného v prihláške. V prípade pristúpenia do súťaže počas sezóny sa hráč zaraďuje automaticky do najnižšej skupiny. V skupine prebiehajú zápasy každý s každým v priebehu 1 mesiaca. Každý zápas v skupine sa hrá na 9 jamiek so započítaným hcp. Za výhru sú hráčovi udelené 3 body, za remízu 1 bod a za prehru 0 bodov. Za neodohranie zápasu sú hráčom odrátané 2 body. Povinnosťou hráčov je pred odohraním zápasu nahlásiť sa na recepcii 365 Golf Range, vylosovať si súťažné ihrisko a vylosovať si, ktorú 9tku(prednú, alebo zadnú) budú v zápase hrať. Po odohraní zápasu je povinnosťou nahlásiť výsledky na recepcii a uhradiť poplatky za hru. Spracovanie výsledkov a nahodenie do tabuľky zabezpečí 365 Golf Range.

Na konci každého mesiaca je spracovaná celá tabuľka výsledkov a na základe výsledkov z ligy postupujú do vyššej kategórie 2ja najlepší a zostupujú do nižšej kategórie 2 najhorší hráči. Každý hráč nastupuje do súťaže s prvotným hcp uvedeným na prihláške. Po odohraní každého kola je hráčovi na základe výsledku upravený hcp a získava nový virtuálny HCP platný v zimnej lige, s ktorým bude hrať ďalší zápas. Hcp bude upravený po každom zápase hlavným rozhodcom súťaže a zapísaný pre potreby ďalších zápasov.

Hlavné kategórie - pre celosezónne vyhodnotenie

Kategória A: Spoločná kategória – všetci hráči
Hrá sa podľa pravidiel Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews a podľa miestnych pravidiel 365 Golf Range zimnej ligy 2024/2025.

Odpaliská

Odpaliská určené Súťažným výborom:
Muži – žlté odpaliská
Ženy – červené odpaliská

Spôsob štartu

Hráči zaradení do skupiny majú povinnosť odohrať zápasy každý s každým. Kontakty na hráčov sú vedené na recepcii 365 Golf Range a jednotlivé zápasy si hráči dohadujú samostatne. V prípade neodohrania zápasu je obom hráčom zapísaný penalizačný výsledok a -2b do tabuľky.

Víťazstvo

Každý zápas je ohodnotený samostatne a zapísaný do mesačnej ligovej tabuľky. Hráč za výhru v zápase získava 3 body, za remízu získava 1 bod a za prehru 0 bodov. Za neodohranie zápasu získavajú obaja hráči -2 body do tabuľky.

Ceny

Najúspešnejší hráči (1,2,3 miesto) sú ocenení trofejami a vecnými cenami od 365 Golf Range a partnerov turnaja na záverečnej párty po skončení ligy Víťazi jednotlivých líg získavajú každomesačne poukážku na hru v 365 Golf Range.

Celoročné vyhodnotenie

Výsledky zo zápasov a body zapisujeme do celoročnej tabuľky. Kto získa za celú sezónu najviac bodov, je víťazom celej ligy. V prípade rovnosti bodov rozhoduje ako prvé kritérium počet odohraných zápasov v sezóne, ako druhé kritérium najväčší počet vyhraných zápasov za celú sezónu. Ak by obe doplňujúce kritéria boli rovnaké, rozhodne losovanie.

Partneri turnaja

Golfový a športový klub Trenčín

GABRIEL TOUR


Organizátor si vyhradzuje právo na úpravu propozícií.