Edukácia

7 dôvodov prečo hrať golf

Či už ste skúsený golfer alebo s golfom ešte len plánujete začať, verte, že vám to prinesie len výhody.
Publikované
July 9, 2024

Je to skvelé cvičenie

Golf je v prvom rade dobré cvičenie. Nielenže trávite veľa času na nohách, ak ste na golfovom ihrisku aj veľa chodíte. V skutočnosti na väčšine ihrísk prejdete do konca približne 6,5 kilometrov, čo je viac ako 8000 krokov.

Buďte v prírode

Keď hráte golf, trávite čas vonku. Toto sú výhody pobytu na čerstvom vzduchu:

  • Lepší spánok
  • Nižší krvný tlak
  • Zníženie depresie
  • Zlepšenie kreatívneho myslenia

Golf je pre všetkých 

Práve to robí golf skvelým športom; každý má potenciál naučiť sa túto hru. Golf sa môžete naučiť hrať, ak ste fyzicky schopní švihať golfovou palicou. Ak sa rozhodnete začať hrať golf, nájdite si vo svojom okolí golfového trénera a vzdelávací program, ktorý vám pomôže získať pevné základy. 

Je to zdravý koníček

Golfisti žijú dlhšie! Švédska štúdia naznačuje, že golfisti môžu očakávať, že budú žiť o päť rokov dlhšie ako priemerný človek. V ďalšej zaujímavej analýze hráčov Champions Tour je priemerná dĺžka života týchto hráčov 87 rokov, zatiaľ čo priemerná dĺžka života mužov v USA je 76 rokov. A napokon, výskum zistil, že golfisti s nízkym handicapom žijú dlhšie ako ktorýkoľvek iný golfista! Čím viac golfu hráte, tým dlhšie budete žiť - tak hovorí výskum!

Buduje nové vzťahy

Spoločenské výhody hry sa pretavujú do nových vzťahov s inými hráčmi golfu. Golf je aj obchodný šport, pri ktorom sa môžu rozvíjať vzťahy s dodávateľmi a strategickými partnermi. Golfové ihrisko je výborným miestom na obchodné stretnutie, kde sa môžete podeliť o skvelé zážitky s klientmi a partnermi.

Budujte si trpezlivosť

Súčasťou výzvy golfu je, že niekedy môže byť frustrujúci. Vnímame to ako príležitosť na budovanie trpezlivosti. Keď sa vám niečo nepodarí, sa môžete zhlboka nadýchnuť a uznať, že niekedy život nejde podľa plánu. 

Prekonajte sa!

Na rozdiel od mnohých tímových športov je golf o vás. Väčšinou hráte sami proti sebe a snažíte sa prekonať svoj vlastný predchádzajúci rekord. Vďaka tomu je veľmi zábavné tvrdo pracovať a snažiť sa dosiahnuť lepší výsledok ako pri poslednej hre. Našťastie existuje veľa vecí, ktoré môžete urobiť na zlepšenie svojej hry, aby ste sa mohli neustále učiť a zlepšovať. Keď sa budete zlepšovať, môžete si stanoviť nové ciele, aby ste zo svojho skóre zrážali ďalšie a ďalšie údery. Alebo sa jednoducho zlepšite pomocou najmodernejšej techniky na golfovom odpalisku v 365 Golf Range.