Vedeli ste že?

Prečo je golf šport pre každého?

Šport je najlepším spôsobom, ako si udržať kondíciu. Golf už dávno nie je šport iba pre profesionálov. Je pre všetkých a v tomto článku sa o tom presvedčíme.
Publikované
October 11, 2024

Prečo je golf šport pre každého?

Šport je tým najlepším spôsobom, ako si udržať kondíciu. Pokiaľ je aj zábavou, je to win-win situácia. Golf už dávno nie je športom iba pre profesionálov a podnikateľov. Je pre všetkých a v tomto článku sa o tom presvedčíme.

Jedným z cieľov nášho golfového odpaliska 365 Golf Range, ktoré sa nachádza v Trenčíne, je prinášať golf všetkým. Je to šport, ktorý milujeme a veríme, že ho milovať budete aj vy. Prečo je taký úžasný?

Čo je golf a prečo je tento šport taký úžasný?

Golf je šport, ktorý sa hrá na otvorených trávnatých plochách - golfových ihriskách. Hlavným cieľom hry je dostať malú golfovú loptičku do jamky pomocou čo najmenšieho počtu úderov golfovou palicou. Hoci sa to môže zdať jednoduché, tento obľúbený šport si vyžaduje kombináciu zručností, stratégie a sústredenia, ktoré ho robia jedinečným. Dospelým, deťom, mladým, starým, mužom aj ženám prináša nielen fyzickú výzvu, ale aj možnosť uvoľniť sa a zabaviť sa.

História tohto „bieleho“ športu siaha až do 15. storočia, pričom korene má v Škótsku. Hoci bol spočiatku považovaný za šport pre aristokraciu, v priebehu storočí sa stal obľúbeným po celom svete a teraz ho hrávajú ľudia všetkých vekových kategórií. Presne taký prístup preferujeme aj v 365 Golf Range.

Pravidlá golfu sú jasné, no pomerne komplexné. Každý hráč sa snaží zahrať jamku na čo najmenej úderov, pričom sa hrá na ihrisku, ktoré obsahuje rôzne prekážky, ako sú pieskové bunkre, stromy čivodné plochy.

TIP: Golf je vynikajúci šport aj pre teambuilding. Pozrite si náš článok Top 15 teambuilding aktivít.

5 TOP dôvodov, prečo hrať golf

Golf nie je len o súťažení, ale prináša aj mnoho zdravotných, mentálnych a spoločenských výhod. Tu je 5 dôvodov, prečo by ste tento šport mali vyskúšať.

1. Fyzička a kondícia

Ide o TOP spôsob, ako sa udržať v kondícii. Hoci tempo hry je pokojné, hráči počas jednej hry prejdú veľké množstvo krokov – často aj viac ako 10 kilometrov. Takýto pravidelný pohyb posilňuje kardiovaskulárny systém, zlepšuje držanie tela a pomáha pri budovaní svalov, najmä v oblasti chrbta a paží.

2. Psychická pohoda na nezaplatenie

Golf je šport, ktorý si vyžaduje vysokú úroveň sústredenia a mentálnej disciplíny. Každý úder potrebuje strategické plánovanie a koordináciu, čo stimuluje mozog a zlepšuje schopnosť riešiť problémy. Zároveň je golf ideálny aj na odbúravanie stresu, čo platí dvojnásobne v prípade golfového odpaliska, kde sa môžete naozaj vyblázniť.

3. Networking, vzťahy a teambuilding

Chcete nadviazať nové priateľstvá, získať obchodné partnerstvá alebo posilniť pracovné vzťahy? Či už ide o rodinné hry alebo o firemný teambuilding, tento zábavný šport spája ľudí rôznych vekových kategórií. Neformálne rozhovory počas hry, spoločné zážitky na ihrisku alebo odpalisku vytvárajú priestor na budovanie sociálnych kontaktov a networking.

4. Relax si zaslúžite

Jednou z najväčších výhod golfu je možnosť relaxovať v nádhernom prírodnom prostredí. Golfové ihriská sú zvyčajne navrhnuté tak, aby hráči mohli užívať krásu okolia od malebných jazierok až po svieže trávniky a lesíky. Pri hre si tak môžete oddýchnuť od každodenného zhonu a načerpať energiu.

5. Zábava pre všetkých

Golf, šport plný výziev zároveň prináša aj obrovskú zábavu. Vďaka moderným technológiám, ako je Toptracer, môžete porovnávať svoje výsledky s priateľmi alebo rodinou a súťažiť v rôznych zábavných hrách, napríklad v Angry Birds, ktorá je už dostupná aj nás v 365 Golf Range. Radi vás presvedčíme, že golf je športom pre všetkých!

TIP: Chcete sa ponoriť do pravidiel golfu hlbšie? Pripravili sme pre vás článok Pravidlá golfu.

Čo potrebujete na to, aby ste mohli začať hrať golf?

Začiatok s golfom si vyžaduje len niekoľko základných vecí, ktoré vám umožnia naplno sa ponoriť do tohto športu. V prvom rade budete potrebovať golfové vybavenie, ktoré zahŕňa palice, loptičky, rukavice a pohodlnú obuv. Každá palica má svoj špecifický účel, a preto je dôležité vybrať si správnu výbavu pre rôzne typy úderov. Ak nevlastníte vybavenie, žiaden problém – v 365 Golf Range si ho môžete jednoducho zapožičať.

Pokiaľ ste začiatočníkom, určite by ste si mali objednať aspoň pár golfových lekcií. U nás pracujú skúsení tréneri, ktorí vás naučia základy (základné údery, postoj a pravidlá hry), ale vám aj poskytnú neoceniteľné tipy a rady. Lekcie sú skvelým spôsobom, ako sa rýchlejšie zdokonaliť a vyhnúť sa nesprávnym návykom, ktoré by mohli negatívne ovplyvniť vašu hru.

Či už si zvolíte tréning na našom golfovom odpalisku alebo sa pustíte na ihrisko, pravidelnosť je dôležitá. Golf si vyžaduje trpezlivosť a čas, preto si doprajte dostatok príležitostí na zlepšovanie svojich zručností a užívanie si hry. Dobrým nápadom je členstvo v golfovom klube alebo prístup na ihrisko. Nezabúdajte ani na trpezlivosť a čas – iba vtedy sa golf naučíte najlepšie.

TIP: Golf v 365 Golf Range neznamená iba šport. Znamená aj moderné prostredie, príjemný personál, súkromnú kóju a občerstvenie, ktoré budete milovať.

Tak smelo do toho! Čakáme vás na golfovom odpalisku 365 Golf Range!

Ako sme spomínali, golf nie je športom pre vyvolených. Je športom pre všetkých – aj pre vás! Naše golfové odpalisko v Trenčíne je otvorené celoročne, a tak si môžete golf vychutnať dosýta vždy, keď naň máte chuť. Príďte s rodinou, kamarátmi alebo kolegami a užite si nezabudnuteľné chvíle v modernom prostredí. Rezervujte si svoju kóju a poďte športovať a zabávať sa zároveň!