TOP 7 golfových ihrísk na Slovensku

Hľadáte ihrisko, kde si golf skutočne vychutnáte? Aj na Slovensku nájdete veľmi dobré príležitosti. Tieto golfové ihriská a rezorty si nenechajte ujsť. Niektoré môžete spojiť aj s návštevou hôr a okolitej prírody. 
Publikované
May 10, 2024

Penati Golf Resort

Moderný rezort svetových parametrov, ktorý sa nachádza v malebnom prostredí Malých Karpát. Leží v blízkosti mesta Senica a vzdialený približne 1 hodinu od Bratislavy a 1,5 hodiny od Viedne.

Okrem dvoch 18-jamkových golfových ihrísk je výnimočné aj okolie golfového rezortu, ktoré sa nachádza na Záhorí. Penati Golf Resort je zaradený medzi najlepšie európske ihriská „The World of Leading Golf“ a „World’s Premier Golf Destinations“ a nájdete ho vo viacerých významných rebríčkoch a hodnoteniach.

Zaujímavosťou je, že najdlhšia jamka ihriska Legend Course má až 712 metrov a zároveň je aj najdlhšou jamkou v Centrálnej Európe. V rokoch 2012 – 2019 to bola dokonca najdlhšia jamka v celej Európe.

Sedín Golf resort

Golfové ihrisko obklopené lužnými lesmi Malého Dunaja. Nachádza sa vo Veľkých Úľanoch,  menej ako 1 hodinu od Bratislavy a približne 30 minút od Trnavy.

Ponúka tri typy golfového ihriska v jednej osemnástke. Zaujímavý dizajn a prostredie, v ktorom sa jamky nachádzajú ponúka hráčom priestor na preverenie ich reálnych možností a schopností. Ihrisko je vytvorené veľmi férovo s ohľadom na hráčov a aktuálne trendy v golfe. Golfový zážitok tak ponúka začínajúcim, pokročilým či PRO hráčom.

Jeho 18-jamkové ihrisko s PAR 73 a dĺžkou ihriska 6492 metrov ponúka výzvu pre skúsených golfistov, aj tých, čo radi preskúšajú svoje schopnosti na ihrisku.

Grey Bear Tále

Golfové ihrisko je situované v nádhernom prostredí Národného parku Nízke Tatry, v rekreačnom stredisku Tále (okres Brezno) s kompletne vybudovanou infraštruktúrou.

Nachádza sa v malebnom prostredí priamo v srdci prírody, ktorá okúzľuje svojou neopakovateľnou scenériou. Golfový areál je harmonicky začlenený do okolitého terénu, čo poskytuje hráčom jedinečný zážitok z hrania. Okrem toho, Grey Bear Tále sa pýši aj modernými vybaveniami a profesionálnym prístupom. Golfové centrum sa rozlieha na ploche približne 60 hektárov. Putting a chipping green na precvičenie krátkej hry sú k dispozícii počas celej golfovej sezóny.

Zaujímavosťou je nočný golf, ktorý si tu viete zahrať po západe slnka od 15. júna do 15. septembra.

Golfový rezort Black Stork Veľká Lomnica

Golfový rezort Black Stork Veľká Lomnica je prestížne golfové stredisko situované v malebnej obci Veľká Lomnica, nachádzajúcej sa v údolí pod nádhernými Vysokými Tatrami na Slovensku. Ponúka rozprávkové výhľady na panorámu Vysokých a Belianskych Tatier.

Nachádzajú sa tu tri 9-jamkové ihriská, kryté odpalisko, chipping area, putting green, požičovňa golfového výstroja, obchod s golfovým výstrojom aj golfový simulátor v hoteli International. Je druhým najväčším rezortom na Slovensku. Na golfovom ihrisku s rozlohou 120 hektárov sa nachádza 8 mostov, 13 mostíkov, 15 jazierok a 5 000 vysadených stromov rôzneho druhu v ochrannom pásme TANAPu.

Zaujímavosťou je ostrovný green, ktorý je súčasťou jednej z jamiek.

Green Resort Hrubá Borša

Green Resort Hrubá Borša je golfový areál nachádzajúci sa v malebnej obci Hrubá Borša na západe Slovenska. Obec Hrubá Borša, je vzdialená od svojho krajského mesta Bratislavy len 25 km a blízko aj do ďalšieho krajského mesta Trnavy. Väčšina ihriska sa ťahá po typickej juhoslovenskej rovine. Svojou polohou poskytuje ideálny únik z mestského zhonu.

Prvé, čo si hráč všimne už na prvom odpalisku tohto 18-jamkového ihriska sú príjemne široké fairwaye. Architekti naprojektovali ihrisko tak, aby bolo prehľadné s čitateľnými a viditeľnými prekážkami. Fairwaye sú tvarované do zaujímavých obrazcov prerušovaných bunkrami či vodnými hladinami.

Zaujímavo pôsobia vybudované waste bunkre-veľké pieskové plochy, ktoré pôsobia dojmom severoamerických púští.

Celoročné odpalisko 365 Golf Range v Trenčíne

365 Golf Range je moderné golfové odpalisko nachádzajúce sa v meste Trenčín na západnom Slovensku. Nachádza sa v blízkosti centra mesta, čo z neho robí ľahko dostupnú destináciu pre miestnych golfistov i návštevníkov z okolia.

Nezáleží na tom, či vonku sneží, alebo prší. Odpalisko 365 Golf Range je jediné cvičné odpalisko na Slovensku a v Čechách. Vďaka modernej technológii Top Tracer zlepšíte svoju hru, súťažíte a strávite príjemné chvíle v pokojnom prostredí. Nepotrebujete golfové skúsenosti ani vybavenie. V 365 Golf Range ide v prvom rade o zábavu. A ak by vám predsa len chýbal green, je vám k dispozícii aj 9-jamkové mestské ihrisko.

Je jediným golfovým odpaliskom v Českej republike a na Slovensku. Okrem iného využíva technológiu TopRacer Range, ktorá poskytuje moderné technologické prostriedky na sledovanie a analýzu úderov, čo zvyšuje efektivitu tréningu a pomáha golfistom zlepšiť svoje výkony na ihrisku.

Rezervovať si svoju kóju na odpaľovanie môžete aj cez tento ODKAZ.